Vaiheet / Steps

Elämää ja toimintaa kartanolle syntyi yhteistyössä.

Vuonna 2017:

Harvialan kartanoalueen asemakaava Alueen kaavoitus eteni sykäyksittäin vuosien varrella. 11.9.2017 Janakkalan valtuusto hyväksyi kaavan. Kaavaesitys löytyy täältä>

Keväällä 2017 oli mahdollista kertoa kaavaehdotuksesta mielipide Janakkalan kunnalle. Kartanon kulttuurikonttorin ja Harvialan Alikartanon asukasyhdistyksen mielipide kaavasta oli hyvin samansuuntainen museoviraston kanss.  Asemakaava ja kaavaselostus ovat nähtävillä kunnan nettisivulla.

Syksyllä 2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opintojaksolla opiskelijat perehtyivät kartanon mahdollisuuksiin ja loivat kehittämissuunnitelman kestävän kehityksen ehdoilla.

Opiskelijat toteuttivat kartanolle myös toiminnallisen ActionTrack -radan. Lue lisää >

Sustainable Land-Use management and Bioeconomy -ryhmä uskoo alueen arvoon ja merkitykseen:

”Janakkala should take advantage of the positive publicity of the estate area. The companies, artists and events on the Harviala estate area have had positive publicity both in traditional and social media during the years… The good reputation of the area can increase the attractivety of the area as a place to work, to live in or to visit.”

Vuonna 2015

Kartanolla tapahtui paljon ja monenlaista!   Kulttuurikonttorin nimellä loimme verkostoa erilaisten toimijoiden välille, järjestimme tapahtumia, näyttelyitä ja työpajoja. Ruohonjuuritason ideoista ja tarpeista virisi monenlaista toimintaa ja verkostoa syntyi lyhyessä ajassa. Apuna kehittämisessä oli Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Janakkalan kunnan rahoitus.

Toiminta sai hienon ja vauhdikkaan alun. Sitä vastoin tilat jäivät heti pieniksi. Lisää terveeksi remontoitua toimitilaa esimerkiksi tyhjillään olevasta päärakennuksesta kaivattiin, jotta lisää uusia yrittäjiä mahtuisi alueelle. Myös tapahtumiin, työpajoihin ja seminaareihin tarvitaan lisää soveltuvia sisätiloja.

Kehityshankkeen loppuraportti on luettavissa täältä:

Raportti_Harvialan_kartanon_kehityshanke_2015

Kartanoalueen kaavoitussuunnitelman arvioidaan valmistuvan vuonna 2016. Aluetta tarkastellaan ja kehitetään kokonaisuutena, huomioiden alueen historialliset, maisemalliset ja muut arvot.

Alueen käyttöä luovan toimialan tarkoituksiin tukevat alueen luonne, rakennettu ympäristö sekä sijainti. ”Harvialan kartanoalueen kaavoituksessa huomioidaan yritys- ja kulttuuritoiminta”, on määritelty myös Janakkalan kunnan elinkeino-ohjelmassa vuodesta 2014 eteenpäin.

Tällä hetkellä alueen rakennuksia vuokraavat yksitoista taiteen ja kulttuurin toimialalla tai sen liepeillä operoivaa yrittäjää ja freelanceria sekä taimimyymälä ja rakennusyrittäjä. Pitkäaikaisimpia vuokralaisia ovat Harvialan taimimyymälä, Seppä Tervaraudan paja sekä Ruokangas Guitars, joka valmistaa käsintehtyjä sähkökitaroita kartanon entisessä autotallirakennuksessa.

Kartanon konttorirakennuksesta on vuoden 2014 alusta lähtien vuokrannut toimitilaa kaksi muuta soitinrakentamisen ammattilaista, Mad Professor Amplification Oy ja Turenki Violins; media-alan NVL-Studio, sekä viisi taiteilijaa.

Aiemmin:

Alkuvuonna 2014 Sirpa Haapaoja keräsi ideoita ja toiveita kartanolla olevilta toimijoilta ja tiedusteli yhteistyöstä kiinnostuneita mukaan.

Alustava kartoitus alueen mahdollisuuksista on luettavissa täältä:

Harvialan kartanon luovan toimialan kartoitus 2014>

Harvialan kartanon laaja visio – Big Picture – ja luonnos joukkoistamisesta kartanon kehittelyssä:

Harvialan_visio_ja_joukkoistusLuonnos_30.3.2015

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s