Yhteissoiton iloa – näppärikurssi Harvialan kartanolla 2.-4.6.2015

Viuluharrastajien kurssilla vapaan kielen soittajista aikuisiin harrastajiin soitetaan kansanmusiikkia näppäri-metodilla viulisti ja kouluttaja Sinikka Ala-Leppilammen ohjauksessa.

Näppärit: myönteisiä musiikkielämyksiä ja yhteistyön oppimista

Kaustislaisen viulistin Mauno Järvelän kehittämässä menetelmässä oppilas oppii instrumentin hallintaa perinteisellä yhteissoittotyylillä. Olipa käsissä viulu, basso, harmooni tai mikä tahansa soitin, yrittäminen ja erehtyminen on sallittua.

Näppäreissä rakennetaan yhteisöllisyyttä. Parhaimmillaan lapsena koettu yhteisöllisyys antaa eväät elämänhallintaan ja yhteisessä harrastuksessa koetut elämykset auttavat myös ymmärtämään yhteistyön merkityksen. Kaikilla on näppäriaatteen mukaan oikeus musiikin myönteiseen kokemiseen turvallisessa ympäristössä!

Arvostetut kouluttajat

Vetäjänä kurssilla on viulunsoiton opettaja, orkesterikouluttaja, Oulunsalo Ensemblen taiteellinen johtaja sekä konserttimestari, arvostettu kouluttaja Sinikka Ala-Leppilampi. Hän on kouluttanut vuosien varrella näppärimetodilla kaiken ikäisiä ja tasoisia musisoijia: nuorimmat osallistujat ovat olleet alle kolmivuotiaita!

Kitarakomppiryhmää vetää muusikko Lasse Suurkari, basistina on Kimmo Tapanainen ja tämmääjänä

Hanna Martikainen, ja viulisti Ilona Ala-Leppilampi on mukana opastamassa kurssilaisia. Harvialan kartano tarjoaa idyllisen miljöön soittajille. Kurssilla oppiminen yhdistyy hauskaan yhdessäoloon ja yhteisesiintyminen on hieno kokemus kaikenikäisille.

Kurssin tiedot:

Kansanmusiikkia näppärimetodilla 2 – 4.6.2015 Harvialan kartanolla Janakkalassa klo 15 – 19

Tiistaina ja keskiviikkona harjoitellaan kello 15 – 19, ja torstaina kenraaliharjoituksen jälkeen kello 18 pidetään konsertti kartanolla Galleria Johannan näyttelynavajaisten yhteydessä.

Kurssin hinta on 45 euroa. Osallistujille lähetetään nuotit etukäteen tutustuttaviksi. Kurssipäivinä on tarjolla välipaloiksi mehua ja teetä sekä voileipiä ja hedelmiä. Niiden lisäksi kannattaa ottaa omat eväät mukaan.

Ilmoittautuminen keskiviikkoon 20.5.2015 mennessä:

Sirpa Haapaoja, p. 040 5308416 sirpa.haapaoja@gmail.com

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s