Grafiikan työpaja I 11.-12.4.2015

Kuivaneula ja carborundum

11.-12.4.2015 la-su klo 10 – 16

Tule kokeilemaan ilmeikästä ja rentoa taidegrafiikkaa! Viikonlopun kurssilla tutustutaan metalligrafiikan suoriin menetelmiin eli kuivaneulatekniikkaan sekä carborundumiin.

Kuivaneulassa kuva piirretään kuivaneulapiikillä laatalle ja vedostetaan prässin avulla syväpainopaperille. Carborundum-tekniikassa laatalle maalataan carborundumhiekalla, gessolla ja kiiltolateksilla ja työ vedostetaan kuten metalligrafiikka. Tekniikoita voi myös yhdistää samassa työssä. Kurssilla käytettävät tekniikat ovat yksinkertaisia ja myrkyttömiä.

Kenelle: Molemmat tekniikat sopivat sekä aloittelijoille että grafiikkaa aikaisemmin harrastaneille, yli 13-vuotiaille. Kurssiviikonloppuun tarvitset mukaan vain työvaatteet ja intoa kokeilla grafiikan tekoa!

 Tarvikemaksu on 10 e. Tarvikemaksuun sisältyy ½ arkkia vedostuspaperia ja yksi n. 10×15 cm peltilaatta sekä värit ja muut tarpeelliset grafiikantarvikkeet. Myös muita tarvikkeita voi hankkia kurssilta.

Opettaja: Taidegraafikko Anniina Vainionpää

Anniina työskentelee taiteilijana tehden pääasiassa puupiirroksia. Oman työskentelyn lisäksi Anniina on toiminut grafiikanopettajana eri opistoissa ja kouluissa Hämeessä ja sen lähialueilla. Tutustu opettajaan http://www.anniinavainionpaa.fi/

Paikka: Kulttuurikonttori , Harvialan kartano 32, 13330 Harviala

Ilmoittaudu pian: Tilaa on kymmenelle osallistujalle ja kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Sitovat ilmoittautumiset sähköpostitse 1.4. mennessä: lähetä nimesi, ikäsi ja yhteystiedot osoitteeseen: sirpa.haapaoja@gmail.com

Järjestäjänä Janakkalan kunta Opetus- ja kulttuuriministeriön tuella

 

Lisätietoa:
Sirpa Haapaoja
gsm 040 5308416

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s