Muuta musaa ja Ämy esittävät: Corsano & Pekkola duo 11.7.2015

Rumpalimestari Chris Corsanon juhlakiertue pysähtyy Harvialan kartanolla Simo Ripatin ja Mikko Myöhäsen ”Suora”-taidenäyttelyn päätösjuhlissa.

Vapaata improvisaatiota ja tulista free jazzia soittava Chris Corsano vieraili Suomessa ensimmäisen kerran kesällä 2005. Corsanon tapa soittaa ja viedä musiikkiaan omaperäisiin suuntiin oli jo tuolloin 10-vuotta sitten mykistävä kokemus suomalaisyleisölle. Kehitys on ollut huimaa. Viime vuosien aikana Corsanosta on tullut haluttu soittokumppani kokeellisen musiikin ja free jazzin isoimmille nimille. Suomessa Corsano on vieraillut mm. saksonistilegendojen Evan Parkerin ja Joe McPheen kanssa. http://cor-sano.com/

Näyttelyn päätösjuhlassa Corsano soittaa saksofonisti Sami Pekkolan kanssa duon rummuilla ja saksofonilla. Pekkola on vaalinut jazz-saksofoniperinteitä keskittymällä oman äänensä kehittämiseen valmiiden mallien sijaan. Viime vuosina Pekkola on kiertänyt Taco Bells -yhtyeen kanssa kotimaassa ja Euroopassa.

Edellisen kerran Corsano ja Pekkola soittivat yhdessä vuonna 2007, kun Corsano oli saapunut Björkin kiertuekokoonpanossa Helsinkiin. Björk perui lopulta konserttinsa, mutta tilalle saatiin Corsano & Pekkola duon energinen ensiesiintyminen Myymälä 2 -galleriassa.

Tulevassa konsertissa kuullaan kokonaan improvisaatioon pohjautuva musiikkiesitys. Konsertti on hienossa Harvialan kartanon ympäristössä ulkotiloissa. Sateen sattuessa konsertti soitetaan sisällä.

”Suora” on Simo Ripatin ja Mikko Myöhäsen yhteisnäyttely. Näyttelyssä on esillä teos molemmilta taiteilijoilta sekä yhteisteos, jonka mukaan myös näyttely on nimetty. Nimi viittaa suoraan lähetykseen sillä teoksessa on reaaliaikainen projisointi galleriatilan ulkopuolelta. Havainto on suora, mutta vääristynyt, se haastaa näin katsojan miettimään toden ja illuusion rajaa.

Näyttely on avoinna 12.7.2015 saakka to-pe klo 15-19 la-su klo 13-17

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s