Meeri Koutaniemi: Vapaita unelmia

Galleria Johannassa avataan 30.4.2015 klo 18 lastenoikeusjärjestö Planin ja palkitun valokuvaaja Meeri Koutaniemen Vapaita unelmia -näyttely.

Kansainvälisesti palkittu Koutaniemi piti elokuussa 2014 kahdelletoista orjatyöstä vapautuneelle nepalilaistytölle viikon kurssin, jolla nämä oppivat valokuvauksen perusteet ja pohtivat ja kuvasivat kokemuksiaan ja unelmiaan. Kurssin tarkoituksena oli paitsi opettaa valokuvausta myös vahvistaa tyttöjen itseluottamusta ja kannustaa heitä löytämään ilmaisukanavia tunteilleen ja kokemuksilleen.

17–21-vuotiaat kurssilaiset kuuluvat etniseen tharu-vähemmistöön. Köyhät tharu-perheet ovat perinteisesti myyneet tyttäriään vauraisiin perheisiin kotiorjiksi, niin kutsutuiksi kamalareiksi. Kun Plan alkoi kampanjoida kamalari-järjestelmää vastaan vuonna 2006, Nepalissa oli yli 12 000 kamalaria. Hallituksen ja järjestöjen työn ansiosta heitä on nykyisin enää arviolta 600. Plan on vapauttanut yli 4 000 kamalaria. Järjestö valistaa perheitä orjatyön haitoista ja tarjoaa vapautuneille tytöille koulutusta ja tukea.

Lisätietoa valokuvahankkeesta >

Vapaita unelmia -näyttely on esillä Galleria Johannassa 31.5.2015 saakka. Galleria on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin klo 12 -16 (suljettu su 25.5.2015) ja kartanon tapahtumien yhteydessä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Kuvia tiedotuskäyttöön >

Lisätietoja: Näyttelyn yhteyshenkilö Sirpa Haapaoja gsm: +358 40 5308416   sirpa.haapaoja@gmail.com

Lisätietoja Planin Koska olen tyttö -kampanjasta ja vapaaehtoistyöstä: asiantuntija Karoliina Tikka (karoliina.tikka@plan.fi tai 050 577 8577)

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s