Kulttuurikonttorin ja Galleria Johannan avajaiset 10.5.2014

Harvialan kartano Janakkalassa on luovan alan yritysten ja taiteilijoiden yhteisö. Lauantaina 10.5. 2014  vietettiin  Kulttuurikonttorin avajaisia.

Avaukset_01Galleria Johanna aloittaa Harvialan kartanolla:

JoukoPullinenTaiteen tohtori Jouko Pullinen avasi uuden gallerian ja näyttelyn lauantaina 10.5.2014.

Anne Vilkunan maalauksia gallerian ensimmäisessä näyttelyssä

”Samaan aikaan toisaalla” on ensimmäinen näyttely Galleria Johannassa, Harvialan kartanon Kulttuurikonttorissa.

Anne Vilkunan töissä jänikset kommunikoivat ympäröivän kanssa visuaalisella kielellä asioista, joille ei löydy sanoja. Jänikset kuvastavat osallisuutta ja erillisyyttä, lähtemistä, luopumista ja läsnäoloa dialogissa ympäröivän maailman värien kanssa. Tekniikkana töissä on akryylimaalaus ja hiilipiirustus.

Ammatiltaan Vilkuna on kuvataideopettaja ja työskennellyt Hämeenlinnassa yläkoulun ja lukion lehtorina vuodesta 1995. Sivutoimisesti hän on myös opettanut Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa kuvataideopettajien ja luokanopettajien koulutuksessa. Yksityisnäyttelyitä Anne Vilkunalla on ollut aiemmin Hämeenlinnassa, Helsingissä ja Tampereella. Yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut useisiin Hämeenlinnassa, Lahdessa, Riihimäellä sekä Saksassa Cellessä ja Erfurtissa. Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsen Vilkuna on ollut vuodesta 1998.

Oma taiteen tekeminen on kulkenut elämässä mukana perheen ja työn rinnalla. Hän oli mukana perustamassa Hämeenlinnan Paperihuonetta 1998, jossa hänellä oli ensimmäinen työhuone. Sittemmin taidetta on syntynyt Janakkalan Harvialaan vakiintuneen kodin olohuoneessa, kunnes Kulttuurikonttori sai alkunsa vuoden vaihteessa. Noin puolet nyt avattavan näyttelyn töistä onkin syntynyt tämän vuoden aikana siellä.

Galleria Johannan nimi juontaa kartanon historiasta: 1700-luvun loppupuolella kartanon rouva Johanna Margareta Troilin nimipäivänä oli traditiona kutsua vieraita Hämeenlinnasta, Turusta ja lähikartanoista. ”Tällöin viljeltiin laulua ja soittoa ahkerasti pitkään yli puolen yön. Kun heinäkuun aurinko oli mailleen painunut, sytytettiin eriväriset paperilyhdyt puistossa ja käytävien varsilla. Yön hiljaisina hetkinä kantautui hanhien ja sorsien ääntelyä, kauempaa ruisvainioilta kuului ruisrääkän kehräävä ja yksitoikkoinen ääni. Harvialan kartanossa elettiin onnellista ja idyllistä elämää.”                                    (Akseli Salokannel: Vanhaa Vanajaa, 1959)

 

Lisätietoa: Taiteilija:

Anne Vilkuna gsm: 0400 975493

anne.vilkuna@hameenlinna.fi

Kulttuurikonttorin yhteyshenkilö:

Sirpa Haapaoja gsm: +358 40 5308416   sirpa.haapaoja@pp.armas.fi

FB: Valoja kartanolla https://www.facebook.com/ValojaHarvialanKartanolla

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s