Ville-Karel Viirelaid: Monologi tuntemattoman kanssa

  • Näyttely ja residenssi 17.7.2015-7.8.2015 Näyttely on avoinna ja taiteilija paikalla työskentelemässä joka päivä kello 12-14 paitsi 22-23.07.2015.
  • Avajaiset 17.7.2015 kello 18 ja päättäjäiset 7.8. kello 18
  • Avajaisissa esiintyy Suvadeep Das (Intia/Suomi) ja sekä avajaisissa että päättäjäisissä nähdään Ville-Karelin performanssi.

Ville-Karel Viirelaid on vuonna 1981 työläisperheeseen syntynyt taiteilija Viron Langerman kylästä, miljonäärikolhoosin vierestä. Hän on kasvatettu ja koulutettu taiteen ammattilainen, joka asettui alkuvuonna perheensä, eli vaimon, kahden pienen lapsen ja dalmatiankoiran kanssa Hämeenlinnaan asumaan. Uudessa kotikaupungissaan Ville Karel on hakenut työtä ja työtilaa, jotka toteutuvat Galleria Johannan näyttelyssä. Kulttuuriin sulautuminen ja roolit, yhdenmukaistuminen ja yhteensovittaminen sekä viestit ja kommunikaatio ovat teemoja, joita Ville-Karel käsittelee kesän projektissaan.

Taiteilijan kokemukset ovat huomattavan arvokkaita eri kulttuuristen ympäristöjen ymmärtämisessä. Ville-Karel Viirelaid on omalla luomisen tiellään ollut provokatiivinen, kokeileva ja anarkistisella otteella tabuja murtava fyysinen taiteilija, joka on rauhoittunut lempeäksi taiteen ja elämän metafyysisen olemisen filosofiksi. Taiteilijan työskentelyyn ovat vaikuttaneet mm. seuraavat taidesuunnat: Art Brut, Outsider Art, Actionism, Venäjän Avantgarde, Abstraktionismi, Ekspressionismi, Anarkistitaide, Dada, Post-Pop.

Ville_Karel_04Ville-Karel työskentelee monia taiteen ilmaisun välineitä käyttäen – maalauksesta installaatioon ja esittävään toteutukseen – tutkien muodostuvaa, manipuloitavaa todellisuutta, joka toimii koekenttänä erilaisten mahdollisuuksien ja merkitysten muodostumiselle.

Ville_Karel_02Projekti ”Monologi tuntemattoman kanssa” keskittyy taiteilijan fyysiseen läsnäoloon, joten residenssityyppinen työskentely galleriassa mahdollistaa taiteilijan sekä hänen töidensä tutkimisen uudessa omassa kulttuuriympäristössään. Taiteen teko dokumentoidaan työprosessina, jossa vierailija on osa performatiivista näyttelyn rakentumisen leikkikenttää.

Ville-Karel Viirelaid on tuottanut taidetta aktiivisesti yli 15 vuotta ja valmistunut ammattiin Viron taideakatemiasta grafiikka pääaineenaan. Maalausta sekä performanssi- ja videotaidetta hän on opiskellut Pärnussa vaihtoehtoisessa Academia Gratassa ja Bratislavan taideakatemiassa. Ville Karel oli kymmenen vuotta aktiivisesti mukana kansainvälisesti tunnetussa taiteilijaryhmässä Non Grata, sekä punk-taide -ryhmissä CnOPT ja F.L.Ü.(Fasisti Lensi Yli). Taiteilija on ollut mukana perustamassa ja ylläpitämässä useita vaihtoehtoisia taidegallerioita ja -kommuuneja Virossa ja järjestämässä kansainvälisiä performanssi- ja videofestivaaleja. Vuosien aikana hän on osallistunut lukuisiin näyttelyihin, performansseihin ja tapahtumiin ympäri Eurooppaa, Amerikassa ja Etelä-Koreassa.

Ville-Karel Viirelaidin taidetta on Eestin taidemuseon kokoelmissa ja monissa yksityiskokoelmissa. Teoksiin voi tutustua osoitteessa http://www.hot.ee/villekarel

Ville_Karel_03Näyttely ja residenssi 17.7.2015-7.8.2015 Näyttely on avoinna ja taiteilija paikalla työskentelemässä joka päivä kello 12-14 paitsi 22-23.07.2015.

Avajaiset 17.7.2015 kello 18 ja päättäjäiset 7.8. kello 18

Avajaisissa esiintyy Suvadeep Das (Intia/Suomi) ja sekä avajaisissa että päättäjäisissä nähdään Ville-Karelin performanssi.

Tiedotuskuvia >

Lisätietoja:

Ville-Karel Viirelaid p. 044 955 0554 villekarel@gmail.com        hot.ee/villekarel

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s