Pia Männikkö: Oudosti tuttua

Pia Männikön näyttelyssä on esillä installaatioita, piirroksia ja valokuvia. Lähtökohtana Galleria Johannan näyttelyyn ovat olleet ihmiskehon liike, tilavuus ja ulottuvuudet. Männikkö on kiinnostunut ihmisen henkilökohtaisesta tilasta, ja hän käsittelee myös  taipumustamme nähdä ihmiskasvoja ja -vartaloita kaikkialla ympäristössämme. Näyttely on avoinna 21.8-21.9.2014.

Luonnollisen kokoiset ihmishahmot ovat vastassa näyttelyyn sisäänastujaa, kun katsoja kohtaa Männikön musteella tyllikankaalle maalaamat hahmot Déjà Vu –teoksessa. Gallerian suurimman huoneen täyttävä teos herää eloon katsojan läsnäollessa – näkökulma muuttuu kun installaation lomitse ja ympäri kävelee, ja kankaat liikkuvat ilmavirrassa vahvistaen hahmojen liikkeen tuntua. Teos on yhdistelmä tilallisuutta, fyysisyyttä ja visuaalisuutta.

pia_mannikko_01_small“Sisään astuja kohtaa ohuille läpinäkyville tyllikankaille musteella maalattuja ihmishahmoja tilassa. Ihan ensimmäinen näkymä on kahden hahmon välinen, mutta teos muuntuu ja elää, kun sen ohi, ympäri ja lomitse kävelee.

Kuten Männikkö itsekin kuvailee, kysymys on siitä, miten ihmiskeho täyttää tilaa. Kokemus teoksen ääressä on yhdistelmä hyvin vahvaa tilallisuutta, fyysisyyttä ja visuaalisuutta. Ilmavirrassa hennosti liikkuva materiaali, liikkeeksi vaihtuva asento, kertautuva läpinäkyminen ja suora puhuttelu katsojan kehoon ovat tuntuvia elementtejä. “
(Sitaatti: taidekriitikko Mirkka Mattheiszen)

Pia Männikkö valmistui vuonna 2010 taiteen kandidaatiksi The Glasgow School of Artin kuvanveiston ja ympäristötaiteen osastolta, ja vuonna 2014 taiteen maisteriksi Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta. Männikön materiaalit ja välineet ovat monimuotoisia tekstiilistä ja savesta valokuvaan ja videoon. Hänen veistoksiaan ja installaatioitaan on ollut näyttelyissä ja taidetapahtumissa Suomessa ja ulkomailla, muun muassa Mäntän kuvataideviikoilla, Lahden taidemuseossa, Armory Galleryssä Sydneyssä ja The Royal Scottish Academyssa Edinburghissa. Pia asuu ja työskentelee tällä hetkellä Helsingissä.

Näyttely on avoinna ti – su klo 16 – 19. Vapaa pääsy

Kuvia lehdistökäyttöön>

Pia Mannikko CV 2014 suomeksi >

//

Lisätietoa: Sirpa Haapaoja gsm: +358 40 5308416 sirpa.haapaoja@gmail.com

 

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s