Joekes Goslinga: Double Vision – You’d Better Look Twice!

Joekes Goslinga: Double Vision – You’d Better Look Twice!

Silkkipainotöitä, puuveistoksia ja maalauksia

4. – 28.12.2014

Joekes Goslinga on hollantilainen psykiatrian tohtori ja psykoterapeutti, joka on erikoistunut kulttuurienväliseen psykologiaan. Suomeen hänet sitoo Kali Mata Ki Jai! -yhdistys, joka tukee pienen tansanialaisen kylän naisia kohentamaan omaa elämäänsä mm. mikrolainoituksen avulla. Goslinga on myös taiteilija. Joulukuussa Goslingan töitä on esillä Galleria Johannassa.
JoekesG_6.8.2014_2_smallToisin näkeminen on Joekesin taiteen ydin. Häntä kiinnostaa eri kulttuurien tapa nähdä ja tulkita maailma eri tavoin. Havaitseminen on aina opittua. Joekes kyseenalaistaa taiteessaan totutut muodot ja avaa katsojalle mahdollisuuden nähdä todellisuus toisella tapaa. Toisin näkeminen on luovuuden ja muutoksen ydin.

Joekes Goslinga on syntynyt Indonesiassa ja työskennellyt Yhdysvalloissa, Tansaniassa ja Hollannissa. Hän on oppinut tuntemaan Suomea Kali Mata Ki Jai –yhteistyön kautta, ja hän viettää kesänsä Valkealammen rannalla lähellä Hämeenlinnaa. Suomessa Joekesia kiehtoo puhdas luonto, rehellinen ote elämään ja ystävälliset ihmiset.

Goslinga on tehnyt kolmen tyyppistä taidetta: puumaalauksia, joiden materiaali on Valkealammin rannoilta, kierrätystaidetta, joissa materiaalina ovat vanhat sanomalehdet sekä silkkipainotöitä, joiden ideana on tutkia havaintoa ja havainnon muutoksia.
Silkkipainotöissä on muun muassa erivärisistä pilkuista muodostuvia geometrisia kuvioita, jotka kuviot muuttuvat, kun niitä katsotaan eri etäisyyksiltä tai vain toisella silmällä.  Yhtäkkiä katsoja saattaakin nähdä jotain aivan uutta, jopa muuta kuin tekijä on tarkoittanut tai huomannut.
Luonnon puita ja vanhoja sanomalehtiä käyttämällä Goslinga haluaa ottaa kantaa kuluttamiseen ja tarjota kerran käytetylle uuden, henkisen elämän.

Näytteillä olevat työt ovat myytävinä ja myyntitulot menevät kokonaisuudessaan hollantilais-tansanialais-suomalaisen Kali Mata Ki Jai! -yhdistyksen kautta Tansaniaan Gezaulolen naisten osuuskunnan tukemiseen.

Näyttelyn avajaisia vietettiin torstaina 4.12.2014.

Näyttely on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 16 – 19.
Myös muita vierailuaikoja voi tiedustella.

TERVETULOA!

Kuvia lehdistökäyttöön

Lisätietoa: Sirpa Haapaoja 040 5308416 sirpa.haapaoja@gmail.com

Viimeisimmät artikkelit

Kesätapahtumien kuvia lehdistökäyttöön

Kesätapahtumien kuvia lehdistökäyttöön

Kuvia Harvialan kartanolta.

Kuvia voi käyttää myös kesälehden kuvituksena, kunhan kuvien yhteydessä on maininta: Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

Johannan_paivat_21.7.2014

Johannan päivät Harvialan kartanolla taas 21.7.2015 Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

Kartanon_puutarhassa_tehdaan_taidetta

Kartanon puutarhassa luodaan taidetta Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

Kartanon_puutarhassa_tutkitaan_kasveja

Kartanon puutarhassa tutkitaan kasveja Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

Kartanoon_fillarilla

Kartanolle fillarilla! Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.netKukkaistapahtuma_6.6.2015

Kukkaistapahtuma kartanolla 6.6.2015 Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

Kartanon_kuistilla

Kartanon kuistilla Kesän tunnelmia: http://www.harvialankartano.net

  1. Kesätapahtumien kuvia lehdistökäyttöön 1 Vastaus