Anne Vilkuna: Samaan aikaan toisaalla

Anne Vilkunan maalaukset Galleria Johannassa, Harvialan kartanon Kulttuurikonttorissa, olivat esillä 31.5.2014 saakka.

Ensimmäinen huone

Anne Vilkunan töissä jänikset kommunikoivat ympäröivän kanssa visuaalisella kielellä asioista, joille ei löydy sanoja. Jänikset kuvastavat osallisuutta ja erillisyyttä, lähtemistä, luopumista ja läsnäoloa dialogissa ympäröivän maailman värien kanssa. Tekniikkana töissä on akryylimaalaus ja hiilipiirustus.

Toinen huone

Ammatiltaan Vilkuna on kuvataideopettaja ja työskennellyt Hämeenlinnassa yläkoulun ja lukion lehtorina vuodesta 1995. Sivutoimisesti hän on myös opettanut Aalto-yliopistossa ja Tampereen yliopistossa kuvataideopettajien ja luokanopettajien koulutuksessa. Yksityisnäyttelyitä Anne Vilkunalla on ollut aiemmin Hämeenlinnassa, Helsingissä ja Tampereella. Yhteisnäyttelyihin hän on osallistunut useisiin Hämeenlinnassa, Lahdessa, Riihimäellä sekä Saksassa Cellessä ja Erfurtissa. Hämeenlinnan taiteilijaseuran jäsen Vilkuna on ollut vuodesta 1998.

Kassaholvi. Oven voi myös sulkea

Oma taiteen tekeminen on kulkenut elämässä mukana perheen ja työn rinnalla. Hän oli mukana perustamassa Hämeenlinnan Paperihuonetta 1998, jossa hänellä oli ensimmäinen työhuone. Sittemmin taidetta on syntynyt Janakkalan Harvialaan vakiintuneen kodin olohuoneessa, kunnes Kulttuurikonttori sai alkunsa vuoden vaihteessa. Noin puolet nyt avattavan näyttelyn töistä onkin syntynyt tämän vuoden aikana siellä.

Avaukset_02

Lisätietoa:

Taiteilija: Anne Vilkuna gsm: 0400 975493  anne.vilkuna@hmledu.fi

 

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s